GRØNNE TAG

Få natur på taget

Hvad er et sedumtag / grønt tag?

Sedumtage, grønne tage eller græs på toppen. Kært barn har mange navne, og der er flere grunde til, at netop den form for tag er blevet mere og mere populær de sidste år. Et sedumtag lyser af grøn natur og er beplantede tage som oftest består af stenurt (sedum på latin) og græs eller mos.

Et sedumtag er modstandsdygtigt og miljøvenligt

Klimaet er efterhånden på alles læber og de sidste år har et utal af ekstreme vejrfænomener hjulpet til at bekræfte hvorfor. Stenurt er en såkaldt sukkulent, hvilket betyder at den har et kraftigt rodnet og nogle tykke blade som kan absorbere en masse vand. Når kraftige regnskyl rammer kan et sedumtag være forskellen på en aften foran pejsen eller en aften, hvor kælderen bliver fyldt med vand fordi din kloak ikke kan følge med. Regnvand er længere om at nå ned igennem både plantebelægningen og drænlaget, som taget består af og dette kan aflaste din kloak og sikrer dig imod en eventuel vandskade.

Udover sedumtagets evne til at lede vand langsomt mod kloakken er det også en miljøvenlig løsning. Det kræver ikke stor energi at producere og som resultat vil en stor del af dit tag derfor være lavet af materialer, som tager højde for miljøet.

Grønne tage holder i mange år

Stenurt behøver ikke meget vand og kan i de fleste tilfælde sagtens overleve med lidt regn eller dug og beskytter samtidig det underliggende tagmateriale for den barske danske natur – dette forlænger levetiden på dit tag så du i mange år kan have et flot grønt tag over hovedet.

Et sedumtag behøver ikke vedligeholdelse udover eventuelt fjernelse af blade og snavs, som kan skygge for solen til planterne. Levetiden for et grønt tag er forholdsvis lang og holder gerne i 30 år.

Eksperter i sedumtage

Hvordan lægger man et grønt tag?

Hos LTS Tagdækning er vi eksperter i at lægge sedumtage, og en ekspert skal du alliere dig med for at få det bedste resultat. Lægningen af det grønne tag foregår normalt på den måde, at du køber nogle plantemåtter, som mest af alt minder om rullegræs. Tanken er egentlig den, at taget bygges op som et helt almindeligt tag, men til slut får selskab af de grønne planter. Det er altså ikke umiddelbart noget, som du selv skal begynde på, da der er mange forhold at holde styr på.

Fordele ved et sedumtag

Vi har været en smule inde på, at et grønt tag er godt for miljøet og på samme tid kan afhjælpe nogle af de udfordringer, du får i de kommende år, eftersom nedbørsmængderne stiger og bliver kraftigere og kraftigere. Men der er også andre fordele.

E

Sedumtage er bygget af CO2-neutralt materiale og hjælper klimaet

E

Når det regner kraftigt, virker taget som et dræn for kloakker

E

Et tag af tagpap holder længere, hvis du får et sedumtag ovenpå

E

Stenurt indeholder meget vand og virker brandhæmmende

E

Et sedumtag har en ualmindelig æstetik, hvis udtryk bryder med mursten og beton

E

Du kan bruge taget som en hævet terrasse

E

Et sedumtag virker isolerende om vinteren og kølende om sommeren

Kan det betale sig?

Hvad koster et sedumtag?

Går du med en drøm om at få lavet et sedumtag og få udsigt til et anderledes, smukkere og sundere tag, er det heldigvis ikke en løsning, som er så dyr som andre tage. Du skal regne med, at sedumtaget koster mellem 400-1200 kroner pr. kvadratmeter. Prisen afhænger blandt andet af tagets hældning, og hvilken slags sedumtag du vælger, da du også har en mulighed for selv at designe taget og vælge mellem et rent græstag og et sedumtag, der også er blandet urter i.

Kontakt os allerede i dag

Hos LTS Tagdækning er vi eksperter i at lægge sedumtag. Hvis du har nogle spørgsmål eller ønsker et tilbud på din opgave, kan du kontakte os på telefon 40 79 48 42 eller skrive en mail til lasse@smukttag.dk.

Har du et spørgmål?

Skriv til os

Ønsker du at vide mere?

Kontakt os i dag

Hvis du har spørgsmål, eller ønsker et skarpt tilbud på et nyt tag, så tøv ikke med at kontakte os.

Vi udfører forskellige tagopgaver, men specialiteret i tagpap. Kontakt os og hør mere.

Kirkebjerg Allé 177, 2605 Brøndby